The Tudors

Måste bara skriva om en serie jag bara älskar! The Tudors. Den handlar om den unge Henry the 8th, hans kvinnor, religion och styre. Serien är en irländsk, kanadensisk och brittisk samproduktion från 2008.
Fantastisk historia, fanstastiska miljöer och underbara kläder! Vilket foto! Musik! Och inte minst, vilket skådespeleri! En fröjd för nästan alla sinnen.
Sänds på SVT1 onsdagskvällar. Alltså ren fröjd utan reklamavbrott! Bara det!

Ville bara rekommendera serien...

Gloger Festspillene

Ja så var det dags igen! Sist fick vi stående ovationer efter vår konsert med musik från bl.a. Ecuador. Efter allt slit, trötta halsar och ögon är applåderna det underbara priset. Jag bara ÄLSKAR att stå och tacka och ta emot publikens uppskattning.


Vissa söker sig till droger, vissa till våld... vissa till applåder. Samma endorfinkick, faktiskt!


Nu är det dags igen. Vi ska till Norge! Till Gloger Festspillene. Men innan det har vi en konsert söndagen den 18 januari 2009. Jo, det är en bit kvar men det gör inget. Vi, Vokalensemblen Notus, med dirigent Olof Boman, sjunger Bl.a. Henry Purcell. Underbar engelsk kompositör som levde mellan 1659-1695. Den tidiga musiken från renässansen och barocken rockar FETT!!! Det var dåtidens rock, popmusik. Så var det bara. Tänk vilken kvalité! Den håller än att lyssna på. Efter så många hundra år!

Undrar hur länge dagens musik kommer att hålla.

Konserten som vi har innan vår Norge-resa äger alltså rum:
Söndagen den 18 januari kl. 16.00 i Maria Magdalena Kyrka på Mariatorget, Stockholm. Entré 100kr, studerande 50kr.

Varmt välkomna!


RSS 2.0