Förväntan och spyor...

Jaha, så var den nervpirriga men dock så efterlängtade konserten över. Man går på repen, man övar på tunnelbanan (med medresenärer som tror man är en konstig prick som eventuellt rymt någonstans ifrån), i hemmet (med undrande grannar om vad för läten det kan vara), övar som en dåre som bara längtar efter att få sjunga men känner ändå när de sista takterna närmar sig på konserten "GUUUUU va skönt, snart, snart är det över...!"
Det var mest nyskriven musik vi sjöng. Bland annat på japanska och en massa konstiga läten vid sidan om. Det krävdes 110% koncentration.

Jag är van vid det här laget att ha dessa blandade känslor. Jag sjöng solo vid en konsert förra året. Det var första gången jag hade så mycket solo, vilket gjorde mig så nervös att jag bokstavligen var spyfärdig men samtidigt längtade att få stå där och öppna munnen, i hopp om att det enbart kom ut skönsång och inte lunchrester, självklart. 

Nu i veckan spelar vi in ett av styckena på skiva. Tack och lov på svenska. Texter ur Höga visan. Härlig musik av B. Tommy Andersson, "Kyssar vill jag dricka". Kan rekommenderas... när skivan väl är ute.

Ha en skön vecka med mycket musik.

Konsert på Söndag den 28 September

Vill rekommendera en konsert jag ska ha med vokalensemblen Notus, nu på söndag, 28 september. Den är i Maria Magdalena kyrka vid Mariatorget kl. 16.00.

Det blir uruppföranden och lite Roman.

Välkomna!

Inspiration...

Hur svårt kan det vara med inspiration? Alla intryck vi får via... ja, allt! Kanske det är problemet? Alldeles för mycket intryck? Hjärnan orkar inte med. Hinner inte registrera och sortera och analysera.
Eller har det helt enkelt med åldern att göra? Nä, inte alls! Än har jag en "ung" hjärna som orkar. Eller?

Bokade precis en tid hos läkaren för en hälsokoll. Så många runtomkring mig har insjuknat i cancer så det börjar snarare bli ovanligt att INTE ha drabbats själv. Man ställer sig frågan -varför inte jag?

Ska strax iväg och repa med ensemblen. Har en konsert i helgen och ett av styckena är på japanska. Kan inte ett ord men uttalet är det inget fel på. Hoppas jag. Måste öva mer än vanligt, men det ska nog gå bra. Allt ska spelas in på skiva nästa vecka. Så det MÅSTE bli bra... HERREGUD! Jag måste verkligen öva! Insåg plötsligt att det är allvar nu.

Måste dra! Vi hörs en annan gång.

RSS 2.0