Musik på Alla helgons dag.

Jag bara måste få berätta om mitt andra viktiga projekt denna höst. Jag är med i en kvartett sedan ett par år. Vi kallar oss Bolinkvartetten, för att vår bas, Christian Bolin, är så engagerad och duktig producent som raggar jobb åt kvartetten, medan vi andra bara kommer och sjunger, typ, så vi tog hans namn till kvartetten med glädje och tacksamhet.

Bolin har nu beställt verk av 4 framstående kompositörer i detta avlånga land till vår lilla kvartett. Dessa verk ska vi uruppföra i Heliga Korsets Kapell på Skogskyrkogården på självaste Alla helgons dag, lördagen den 31 oktober kl. 14.00. Temat är, självklart, Alla helgons dag.

Varmt välkomna!

Uppdatering: Fri entré till konserten!

Projekt Körscen i Stockholm

Igår var jag och sjöng med Ensemble Villancico på Nybrokajen 11 inför en pressvisning. Länsmusiken i Stockholm har startat ett nytt projekt under namnet Körscen i Stockholm. Idén är att lyfta fram körsång till professionell nivå. Det finns över 20 professionella orkestrar i landet men bara två professionella körer: Radiokören och Operakören.

I ett land som Sverige där en väldigt stor andel av befolkningen antingen sjunger eller har sjungit i kör, där sångtraditionen är oerhört lång med stora namn på sånghimlen, där körmusiken är vår främsta exportframgång på konstmusikområdet, borde det då inte finnas fler professionella körer än ynka två stycken?

Detta togs upp på presskonferensen igår. Läs och lyssna gärna mer om det på SR's hemsida.

Villancicos konsert Ecuador Baroque kommer alltså att äga rum: 

UPPDATERING!
OBS!
Ny tid och plats för konserten! Söndagen den 11 oktober, kl.18.00 kommer alltså denna konsert att äga rum. Plats:
Uppenbarelsekyrkan i Hägersten, adress Bäckvägen 34.

Hjärtligt välkomna!!

Uppdatering 2: Entré är 100kr.


RSS 2.0