Musik från barockens Ecuador.

Jag är så glad!
Blev tillfrågad att sjunga med Ensemble Villancico på deras nästa konsert, lördagen den 25 oktober kl. 15.00 på Nybrokajen 11.

Det fanns inga som helst skäl att tacka nej till detta. Det är fin musik. Men som alltid finns det en del svåra delar. En del är språket. Spanska, och oftast gammal spanska. Men gammal eller ny, kan man inte språket från början spelar det ingen roll. Det riktigt svåra kan vara de rytmer och klanger som är så typiska för barock- och renässansmusiken. Man kan tro att det säkert är ganska självklara klanger. Men icke! Ibland kan det låta riktigt modernt i våra öron, så vi går igenom ton för ton och kollar upp om det faktiskt ÄR skrivet på detta vis eller om kanske kompositören har råkat slinta med gåspennan...

Jag ska även få sjunga en duett med countertenoren. En countertenor är en tenor som kan sjunga riktigt höga toner, så han matchar en alt, den låga kvinnorösten. Det är ganska ovanligt att låta två altar sjunga duett. Det mest vanliga är sopraner och tenorer som sjunger solo eller duetter. Nu ska vi, altarna, sjunga och låta publiken få njuta av våra mörka ljuva stämmor. Mmm, som balsam för öronen.

Välkomna!

Kommentarer
Postat av: Lena

Låter ljuvligt!

2008-11-10 @ 17:02:53
URL: http://lenjangel.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0